Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Με αφορμη το σποτακι στην τηλεοραση για τα ρευματολογικα νοσηματα.

Εδω και λιγους μηνες,παιζει στην τηλεοραση ενα ενημερωτικο σποτακι για την αρθριτιδα και τα ρευματολογικα νοσηματα.Δινει μαλιστα ενα τηλεφωνο,οπου μπορει καποιος να παρει περισσοτερες πληροφοριες.Τηλεφωνησα απο περιεργεια και το πρωτο νοσοκομειο στη λιστα ειναι το ΚΑΤ.
Ειμαι ειδικευομενη γιατρος στο ΚΑΤ,εδω και δυο χρονια,στην Ρευματολογικη κλινικη. Οποτε ξερω πως οσο κι αν το θελουμε,δεν γινεται να δωσουμε τον απαραιτητο χρονο για τετοιου ειδους ενημερωση,καθως ειμαστε καλοι,μα λιγοι(οπως σε καθε κλινικη,καθε Ελληνικου νοσοκομειου...).
Θεωρω,ομως,πως οντως τα ρευματολογικα νοσηματα ειναι πολυ πιο συχνα,απο οσο υπολογιζεται ως τωρα,γιατι μενουν αδιαγνωστα.Και δυστυχως οι συνεπειες τους,οταν δεν αντμετωπιστουν εγκαιρα,ειναι απο απλα πονο (καθολου απλο βεβαια,οταν πονας τοσο πολυ,που η καθημερινοτητα σου,αλλαζει) εως παραμορφωσεις των αρθρωσεων.
Ειχα,λοιπον,την ιδεα να ανοιξω εδω μια ιστοσελιδα,με πληροφοριες για την ρευματολογια.Ποια ειναι τα νοσηματα που συμπεριλαμβανονται σε αυτη,γιατι νοσουμε απο αυτα,πως μπορουμε να βοηθηθουμε και ο,τι αλλο προκυψει στην πορεια,πως σας ενδιαφερει.
Ελπιζω να ειναι μια χρησιμη ιστοσελιδα.Ζητω απο τωρα συγνωμη για τυχoν ορθογραφικα λαθη(με εχουν καταστρεψει τα greeklish!).
Καλως σας βρηκα λοιπον,και καλως να παρακολουθησετε το blog μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου